
Onko teilläkin aina pohdinnassa ”mitä tänään syötäisiin”? Kaipaatko nopeita, helppoja ja ravintorikkaita reseptejä piristämään viikon ruokalistaa? Kokoamme tähän artikkeliin Atria Mestari Heidi Eerolan syksyn mittaan meille jakamat ruokavinkit, jotta voit palata reseptien pariin helposti aina uudestaan ja uudestaan. Uusi resepti julkaistaan aina joka toinen maanantai.
Kana-kaaliwokki (4:lle)
Raaka-aineet:
- 1rs Atrian Murea ja Nopea Kana Kebab 250g
- 400g kaalia
- 2 porkkanaa
- 2 murskattua valkosipulin kynttä
- 1 sipuli
- 1 punainen mieto chili
- Pikkurillinpään kokoinen pala inkivääriä
- 40g cashew pähkinöitä tai mantelia
- Mausteet:
- Voita tai öljyä
- 1tl suolaa
- ripaus mustapippuria
- 1tl curryä
- 2tl juustokuminaa
- tuoretta korianteria
Valmistus:
- Leikkaa tai raasta kaali ja porkkana suikaleiksi. Kuori ja hienonna inkivääripala. Hienonna myös valkosipuli, sipuli ja chili.
- Paahda kuivalla pannulla nopeasti pähkinät/ mantelit.
- Kuumenna öljy pannussa. Lisää mausteet ja chili, inkivääri ja sipuli.
- Pyöräytä ne kuumassa öljyssä, lisää kaali ja kasvikset sekä Atrian Murea ja Nopea Kana Kebab -palat.
- Paista sekoitellen, kunnes kaali pehmenee. Lisää tarvittaessa tilkka vettä pannulle.
- Viimeistele wokki ripottelemalla päälle paahdetut pähkinät/ mantelit ja tuoretta korianteria.
Ravintosisältö
Energiaa 1132kJ (270kcal) / annos
Proteiinia 20,8g, rasvaa 15,9g, josta tyydyttyneitä rasvahappoja 2,8g, hiilihydraatteja 8,5g, Sakkaroosia 1,9g, kuituja 5,0g, D-vitamiinia 0,6µg, C-vitamiinia 27mg, tiamiinia 0,18mg, suolaa 0,9g, kalsiumia 89,3mg, rautaa 1,3 mg, magnesiumia 64,3mg, seleeniä 29,6µg, sinkkiä 1,2mg, B6 0,58mg, A-vitamiinia 319,2mg, B12 0,6µg ja E-vitamiinia 5,0mg


Jauheliha-avokado patongit (4:lle)
Raaka-aineet:
- 1pkt Atrian Parempi Nauta Jauheliha 10% 400g
- 2rkl öljyä
- 2 murskattua valkosipulinkynttä
- 2 kypsää avokadoa kuutioituna
- 1 kevätsipuli hienoksi pilkottuna (pieni pala purjoa)
- 1 täysjyväpatonki
- tuoretta basilikaa
- mustapippuria ja suolaa
Valmistus:
- Ota jauheliha huoneenlämpöön.
- Sekoita pieneen lasiin murskatut valkosipulinkynnet ja 1 rkl öljyä.
- Leikkaa patongista neljä reilua palaa, sivele pintaan valkosipuliöljyä ja paahda nopeasti pannulla tai uunissa.
- Kuori ja kuutioi avokadot ja pilko kevätsipuli (/purjo). Sekoita joukkoon 1rkl öljyä ja siivutetut basilikan lehdet.
- Kuumenna paistinpannu ja laita siihen tilkka öljyä tai voita. Litistä jauheliha pannuun ohueksi levyksi ja tee siitä lastalla neljä pihviä. Mausta pippurilla ja suolalla.
- Kasaa leivät: lisää paahdettujen patonkiviipaleiden päälle ensin jauhelihapihvi ja sitten maustunut avokadoseos. Halutessasi voit valuttaa lopun öljyn voit leipien päälle.
- Tarjoile raikkaan salaatin kanssa.
Ravintosisältö
Energiaa 1657KJ (395kcal)
Proteiinia 27,7g, Rasvaa 22,9g, josta tyydyttyneitä rasvahappoja 5,3g, hiilihydraatteja 16,9g, sakkaroosia 0,7g, kuituja 7,2g, D-vitamiinia 0,2µg, C-vitamiinia 14,6mg, tiamiinia(B1)0,31mg, suola 0,6g, kalsiumia 45,5mg, rautaa 4,9mg, fosforia 351,6mg, sinkki 4,9mg, B6-vitamiinia 0,76mg, B12-vitamiini 1,4µg, E-vitamiini 2,1mg.

