Syksy on pitänyt sisällään toinen toistaan ihanampia kehonhuoltohetkiä ja hikitreenejä. Osa yhteisömme jäsenistä sai kokea ”sporttikärpäsen puraisun ”Jessica Reimanin ja Atrian starttivalmennuksessa syyskuussa. Jessica innosti useat itseään sohvaperunaksi kutsuvat mukaan liikkumaan ja monessa olohuoneessa sohvan nurkassa köllöttely vaihtui innostaviksi treenihetkiksi monisatapäisen treenijengin ja huikean Jessican kannustamana.
Jessican viikoittaiset vinkit parempaan palautumiseen, säännöllisempään syömiseen ja aktiivisempaan arkeen muodostuivat monelle meistä ihan uusiksi rutiineiksi ja saamiemme palautteiden mukaan jopa ohjenuoraksi uuteen energisempään elämäntapaan – ihan mahtavaa. Voi että miten palkitsevaa tämä kausi onkaan meille valmentajille ja kanavan pyörittäjille ollutkin! Kiitos siitä kaikille teille osallistujille ja aktiivisille kommentoijille.
Lihaskuntotreenit jatkuivat Jessican starttivalmennuksen jälkeen Kim Heroldin hieman haastavammilla lihaskuntotunneilla. Kimin treeneissä hiki virtasi ja kroppaa haastettiin monin eri tavoin. Mieleenpainuvimmat liikkeet meille monelle olivat ainakin erilaiset lankutukset, hypyt ja rapukävely.
Ihanaa, että syyskautemme sai vielä jatkoa Sarin ihanan lempeillä lauantai aamun herättelyillä. Näistä yhteisistä hetkistä saamme nauttia vielä kolmen viikon ajan ennen joulutauolle siirtymistä.
Syyskauteen on mahtunut myös arkiruokavinkkejä. Yhteistyö Atrian kanssa tukee kokonaisvaltaisen hyvinvoinnin lisäämistä ja niin se vain menee, että hyvästä ruoasta todella tulee parempi mieli! Valmentajamme Kim Herold ja Atria Mestari Heidi Eerola on tarjoillut helppoja ja nopeita arkiruokavinkkejä. Kaikki arkiruokavinkit löytyvät @mybnblive -Instagramista ja tärpit myös Atrian omilta verkkosivuilta: https://www.atria.fi/vinkit/terveellinen-ruoka/atrian-arkiruokavinkit/.
Atrian ja MyBnB Liven yhteistyö on ollut tärkeä tuki hyvinvointiin keskittyvän arjen ylläpitämisessä ja tarjonnut inspiraatiota niin ruokavalintoihin kuin aktiivisuuteenkin. Keväällä 2025 yhteistyö jatkuu entistä laajemmin ja monipuolisemmin. Pysy siis kuulolla! MyBnB Liven 5v -juhlavuosi lähestyy ja luvassa on sisältöä monipuolisemmin, mitä osaat kenties edes odottaa. Luvassa on myös tuttuja ja kovasti odotettuja valmentajia vuosien varrelta. Kerromme viimeistään Joulun välipäivinä aiheesta lisää…
Tästä pääset tutustumaan kokonaiseen Atrian pikkujoulumenuuseen ja muihin raikkaisiin ja ihaniin tarjoiluvinkkeihin joulu- ja pikkujoulupöytiin:
Pikkujoulumenu, Makkarakranssit karpalo-appelsiinihillokkeella, Joulukana uunijuureksilla ja puolukkamajoneesilla
Tässä vielä Atria Mestari Heidi Eerolan kolme erityisvinkkiä pikkujoulupöytään:
1. JOULUINEN KALKKUNASALAATTI
Työaika 20 min
Kokonaisaika 20 min
3-4 annosta
Helppo ja nopea kalkkunasalaatti valmistuu muutamassa minuutissa herkutteluun. Tämä annos sopii mainiosti niin jouluun kuin myös muihinkin sesonkeihin.
RAAKA-AINEET
1 pktAtria artesaani Kypsä Kalkkunafilee
1 dlpekaanipähkinöitä
1graanaattiomena
1pieni punasipuli
1/2 dlpunaviinietikkaa
1 ruukkusalaattia
1persimon lohkoina
2 dltaateleita
VALMISTUSOHJE
- Paahda pähkinöitä kuivalla pannulla hetki ja anna jäähtyä. Halkaise granaattiomena ja kaavi lusikalla siemenet talteen.
- Kuori ja leikkaa punasipuli ohuiksi viipaleiksi. Sekoita etikka viipaleiden joukkoon.
- Revi salaatin lehdet. Kuori persimon ja leikkaa se lohkoiksi. Poista taateleista kivet.
- Viipaloi kalkkuna.
- Kasaa salaatti vadille.
2. SUOLAISET JOULUTORTUT
Työaika 15 min
Kokonaisaika 30 min
Joulutortut toimivat hienosti myös suolaisilla täytteillä! Lisää raikas täyte paiston jälkeen. Helppo ja herkullinen tarjottava pikkujoulusesonkiin. Tai miksei ympäri vuottakin – tee perinteiseen joulutorttumuotoon tai muotoile vaikkapa kukkasiksi.
RAAKA-AINEET
Kinkkutortut:
torttutaikinalevyjä
Atria Saunapalvia
(kananmuna)
tuorejuustoa maun mukaan
yrttejä tai miniversoja
seesaminsiemeniä
Kylmäsavuhärkä-viikunatortut:
torttutaikinalevyjä
sinihomejuustoa
(kananmuna)
Atria Artesaani Ohuen Ohut Kylmäsavuhärkä 100g
viikunahilloa
tuoretta rosmariinia tai muuta yrttiä
VALMISTUSOHJE
Kinkkutortut
- Sulata taikina pakkauksen ohjeen mukaan.
- Leikkaa taikinalevyt puoliksi. Leikkaa viillot taikinaneliöiden kulmiin. Laita kunkin taikinaneliön päälle viipale kinkkua. Taittele joka toinen kulma tortun keskelle, nipistä taikina yhteen ja paina keskikohtaa.
- Voitele tortut halutessasi kananmunalla.
- Paista torttuja 225-asteisessa uunissa noin 12 minuuttia.
- Lisää jäähtyneiden torttujen keskelle nokareet tuorejuustoa. Koristele yrteillä tai miniversoilla ja siemenillä.
Kylmäsavuhärkä-viikunatortut
- Sulata taikina pakkauksen ohjeen mukaan.
- Leikkaa taikinalevyt puoliksi. Tee jokaiseen kulmaan kulman muotoinen viilto noin sentin päähän reunasta. Käännä jokainen kulma keskelle ja paina kiinni.
- Voitele tortut halutessasi kananmunalla.
- Laita kunkin tortun keskelle pala sinihomejuustoa.
- Paista torttuja 225-asteisessa uunissa noin 12 minuuttia.
- Lisää torttujen keskelle viipale kylmäsavuhärkää ja lusikallinen viikunahilloa. Koristele vaikkapa tuoreella rosmariinilla.
3. MINTTUJOGURTTIROSOLLI
Työaika 5 min
Kokonaisaika 5 min
10 annosta
RAAKA-AINEET
2 dl turkkilaista jogurttia
2 oksaa tuoretta minttua
mustapippuria myllystä
ripaussuolaa
1 pkt rosolli
VALMISTUSOHJE
- Hienonna mintunlehdet. Sekoita jogurttiin minttu ja mausteet.
- Sekoita jogurtti rosollin joukkoon tai lusikoi jogurtti rosollin päälle.