
Tähän artikkeliin koostamme Atria Mestari Heidi Eerolan kevään kuntovalmennusjaksolle loihtimat maukkaat ja ravinteikkaat reseptit, jotka auttavat jaksamaan arjessa. Uusi resepti julkaistaan aina joka maanantai 12 viikon ajan.
Myskikurpitsakeitto kanalla
Ainekset (4 annosta), kesto n. 40 min
- 1-2 rs Atrian Perhetilan Meheviä Rustiikkikuutioita (350g)
- 1-2 myskikurpitsaa (n. 1kg)
- öljyä paistamiseen
- 2 murskattua valkosipulin kynttä
- 1 sipuli kuutioituna
- 3 porkkanaa
- pieni pala tuoretta inkivääriä raastettuna
- 6 dl valmista kasvislientä tai vettä ja fondia
- ½ tl jauhettua kurkumaa
- 2 dl ruokakermaa
- ½ rkl omenaviinietikkaa
- mustapippuria ja suolaa
- koristeeksi lehtipersiljaa ja esim. paahdettuja kurpitsansiemeniä
Valmistus
- Kuori kurpitsat, halkaise, poista siemenet ja kuutioi. Kuori ja kuutioi myös porkkanat.
- Kuumenna öljy kattilassa kuullota kaikki raaka-aineet. Mausta kurkumalla ja inkiväärillä.
- Lisää kasvisliemi ja kuumenna kiehuvaksi. Anna kiehua n. 20 min, kunnes kurpitsakuutiot ja porkkanat tuntuvat pehmoisilta.
- Soseuta keitto sauvasekoittimella tai monitoimikoneella. Lisää sekaan ruokakerma ja mausta suolalla sekä pippurilla. Anna vielä kiehahtaa, että maut ja rakenne tasaantuu.
- Kuumenna paistinpannu ja paista kanakuutioita n. 10 min, välillä sekoittaen.
- Tarjoile keitto kuumana ja lisää ruokalautaselle kanapaloja.
- Ripottele keiton pinnalle revittyä lehtipersiljaa ja/ tai kurpitsansiemeniä koristeeksi.
Ravintosisältö
175kcal / annos
Proteiinia 21,8g, tyydyttyneitä rasvahappoja 3,1g, monityydyttymättömiä rasvahappoja 0,9g, hiilihydraatteja 4,2g, sakkaroosia 0,8g, kuitua 2,7g, D-vitamiinia 0,2mg, C-vitamiinia 9,1mg, tiamiinia 0,17mg, suolaa 0,9g, A-vitamiinia 438,5mg, B-12 vitamiinia 1,0mg, kalsiumia 56,6mg, rautaa 0,9mg, kaliumia 705,3mg, seleeniä 21,8mg ja folaattia 38,7mg


Mausteiset Kuskus-Vuolu-Tomaatit
Ainekset 4 annosta, kesto n. 30 min
- 1 pkt Atria Vuolu Kana Fajitas (200g)
- 8 kpl pihvi/ terttutomaattia
- 2 rkl oliiviöljyä
- 1 dl mantelilastuja
- 1 pieni munakoiso pieniksi kuutioiksi leikattuna
- ¾ dl kuivattuja aprikooseja pieniksi kuutioiksi leikattuna
- 2 1/2 dl kasvislientä tai fondia ja vettä
- 1 ½ dl esikeitettyä kuskusia
- 1 tl jauhettua korianteria
- ripaus kanelia
- ½ tl jauhettua juustokuminaa
- 1 tl chilitahnaa
- tuoretta minttua
Valmistus
- Pese tomaatit, leikkaa ”hatut” ja koverra sisus pois. Laita sisus siivilään ja valuta, poimi neste talteen.
- Kumoa tomaatit ylösalaisin talouspaperille siksi aikaa, kun valmistat täytteen.
- Kuumenna öljy kasarissa, lisää mantelilastut ja paista muutama minuutti miedolla lämmöllä.
- Ota paahdetut mantelilastut kasarista kuppiin ja laita kuumaan kasariin taas tilkka öljyä ja lisää munakoiso kuutiot paistumaan. Paistele noin kolme minuuttia, jotta saa kauniin värin ja rakenne pehmenee.
- Lisää munakoison joukkoon mausteet ja kasvisliemi ja anna kiehahtaa. Lisää lopuksi kuskus koko ajan sekoittaen. Sammuta liesi ja laita kansi päälle. Anna muhia n. 5 minuuttia.
- Sekoita tämän jälkeen joukkoon paahdetut mantelit, aprikoosit, minttu ja Vuolu siivut.
- Sekoita tomaattimehun joukkoon chilitahna ja valuta seoksen päälle. Sekoita hyvin ja tarkista maku.
- Lusikoi täyte tomaatteihin, nosta ”hatut” päälle ja tarjoile.
- Voit tarjota tomaatit kylmänä salaattina tai kuumentaa hetken uunissa ja nauttia lämpimänä lounaana.
Ravintosisältö
182kcal / annos
Proteiinia 14,6g, rasvaa 2,2g josta tyydyttyneitä rasvahappoja 0,8g ja monityydyttymättömiä rasvahappoja 0,8g, hiilihydraatteja 23,0g, sakkaroosia 1,8g, kuituja 4,4g, C-vitamiinia 22,3mg, suolaa 1,3g, kalsiumia 33,7mg, rautaa 1,1mg, kaliumia 654,6mg ja mm. B6-vitamiinia 0,4mg

